Første trin i produktionen af Valleforce er fermentering af vallen, dernæst koncentreres den og filtreres for alle rester af laktose og protein. Vallen er nu koncentreret, fermenteret og filtreret og dermed klar til at komme på flasker. Under fermenteringen omdannes mælkesukker til mælkesyren L+. Mælkesyregærede og fermenterede produkter er i øvrigt igen blevet virkelig populære, både i form af fermenterede grønsager og drikke.
I tidligere tider havde bjergbonden fri adgang til frisk valle, men det har vi ikke længere i vor moderne tid. Derfor kommer vallen i dag på flasker, filtreret, fermenteret, pasteuriseret og med et naturligt indhold af L+ mælkesyre.
Valleforce smager friskt og syrligt og er filtreret så grundigt, at den hverken indeholder mælkefedt, mælkeproteiner eller sukkerarter, hvorfor den kan nydes, også når man har gluten- eller laktoseintolerance.
Anvendelse
A.Vogel Valleforce Alpedrik Original er en fødevare, der er populær som skøn, fermenteret og forfriskende drik, men også som syrligt element i madlavning, f.eks. dressinger og marinader. Mange er også glade for at tilsætte lidt Valleforce til dejen, når der laves brød.
En forfriskende drink kan laves med 1 – 2 spsk. Valleforce Original til et glas vand. Tilsæt evt. lime, citron eller lidt frugtjuice.
Indhold: 500 ml
Ingredienser:
Lactofermenteret koncentreret ostevallepermeat (fra mælk) (indeholder 7 % naturlig L+ mælkesyre), surhedsregulerende middel (kaliumcitrat).
Næringsdeklaration:
Næringsindhold | per 100 ml: |
Energi | 90 KJ/20 kcal |
Fedt | 0-1 g |
– heraf mættede fedtsyrer | 0-1 g |
Kulhydrat | 0-1 g |
– heraf sukkerarter | 0-1 g |
Protein | 0,0 g |
Salt | 0,3 g |